Terug

Volg Hart van Nederland

Leerdam deelt zandzakken uit aan inwoners om hoogwater Linge

nieuws

4 jan 2024, 21:07

De gemeente Vijfheerenlanden deelt zandzakken uit aan inwoners van de buurt Varsseveld in Leerdam. De eerste tuinen in dat gebied lopen donderdagmiddag onder water door de hoge waterstand in de Linge. De gemeente en Waterschap Rivierenland verwachten dat de Linge buiten de oevers gaat treden, laten zij weten.

In Maastricht is een dijk doorgebroken. Daardoor kwamen woonboten in de problemen, zoals je in bovenstaande video ziet.

Het water in de Linge tussen Tiel en Gorinchem stijgt al dagen en dat gaat de komende dagen door. De sloten in de polders rondom het riviertje zitten boordevol.

Het waterschap heeft al water omgeleid via sluizen en daardoor geldt op een deel van de rivier een vaarverbod. Donderdag is een van de twee sluizen bij Asperen in Gelderland gesloten, zodat het Lingewater langzamer in de richting van Gorinchem stroomt.

Drijvende gemaal

Donderdag wordt ook het drijvende gemaal De Pannerling van Doornenburg in de Betuwe naar Hardinxveld-Giessendam gesleept. Een motor van het Kolffgemaal in de Zuid-Hollandse plaats is uitgevallen en moet gerepareerd worden. De Pannerling kan een deel van de weggevallen capaciteit overnemen, aldus het waterschap.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.