Terug

Volg Hart van Nederland

Garnalenvissers zoeken met speciale netten naar vermiste jongen (12) bij Terschelling

nieuws

12 dec 2022, 17:31

Kottervissers die bij de Waddeneilanden vissen, gebruiken tijdens hun werk speciale netten in de zoektocht naar de 12-jarige jongen die vermist raakte bij een aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot in oktober, in de buurt van Terschelling.

Alles wat groter is dan een garnaal blijft in de zogenoemde "viskuil" van het speciale zeefnet zitten, meldt vrijwilligersorganisatie SAR Nederland. Normaal gaat alles groter dan 8 centimeter via de viskuil naar buiten.

Flinke klus

Vissen met deze speciale zeefnetten kost garnalenvissers extra moeite en tijd, omdat ze de niet te gebruiken bijvangst weer terug de zee in moeten gooien. Ook het prepareren van de netten was een "flinke klus", aldus een woordvoerder van SAR Nederland.

"Op dit moment varen ze bij de Wadden, op de Noordzee en tussen Terschelling en Ameland", meldt de organisatie. "We zijn super trots op deze kottervloot die voor de familie van de kleine man zo gemotiveerd aan het werk is."

Drie mannen overleden

Door het ongeval, dat op vrijdag 21 oktober vroeg in de ochtend gebeurde, overleden een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden.

Ook een 49-jarige man uit Heerenveen kwam om het leven. Zijn lichaam spoelde begin november aan op het strand van Terschelling.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.