Terug

Volg Hart van Nederland

Kerstman rijdt in versierde bus door Arnhem om kinderen van minima een cadeautje te brengen

Kerstman rijdt in versierde bus door Arnhem om kinderen van minima een cadeautje te brengen

nieuws

12 dec 2020, 23:10

De kerstman rijdt vandaag in een bont versierde bus rond in Arnhem om cadeaus uit te delen aan minima. Zo'n 300 kinderen die anders geen kerst vieren, krijgen een presentje. "Je moet denken aan een soort Coca-Cola bus", zo vertelt Fred van de organisatie. "In Arnhem hebben we een tweetal AZC's, daar gaan we naartoe. Kinderen daar hebben het nodige meegemaakt, kerst is vaak behelpen. Dan rijden we door wijken. We hebben de wijkteams gevraagd of ze kinderen willen aandragen die het lastiger hebben."

Armoede bestrijden

De kinderen zijn dolenthousiast en kunnen niet wachten om hun cadeaus uit te pakken. "Ik wil weten wat erin zit!," roept een meisje met een groot pak in haar hand. De kerstman heeft 300 cadeaus bij zich. "We zitten in coronatijd, dus het uitdelen is wat lastiger. Maar we doen het allemaal coronaproof!" Lees ook: Kerstballen en kerstlichtjes vliegen de winkels uit: 'Vooral kerstmannen met mondkapjes zijn niet aan te slepen' Ze rijden de hele dag in een bus die normaal wordt gebruikt bij Ome Joop's Tour. Daar krijgen kinderen uit minimagezinnen een fietsvakantie, omdat ze anders niets kunnen doen. Door corona werd de afgelopen editie afgelast. De kerstman zelf is aan het eind van de dag heel tevreden: "We vergeten vaak waar het om draait: aandacht, liefde geven aan elkaar en zorgen dat de armoede wordt bestreden!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.