nieuws
17 mei 2020, 16:20
De jarige koningin Máxima heeft zondagmiddag een recept gedeeld via social media van de typisch Argentijnse mierzoete lekkernij alfajores, gemaakt met 'dulce de leche'. Ze deed dat via de social mediakanalen van de Rijksvoorlichtingsdienst. In de fotoreeks laat ze zien hoe de koekjes bereid worden. Ze schrijft erbij dat ze ze heeft gemaakt voor de viering van haar 49e verjaardag, die ze "in deze tijd thuis viert", aldus de koningin op Facebook. Op Instagram is het recept een hit. In anderhalf uur tijd bekeken al bijna 48.000 volgers de post. En die zijn allemaal reuze enthousiast. "Dit kan toch alleen in Nederland: de koningin die een bakrecept deelt...geweldig!", schrijft iemand. een ander zegt het recept zeker uit te gaan proberen. Ook andere volgers laten weten dat ze de alfajores gaan maken. Velen leggen een link met het succesvolle tv-programma Heel Holland bakt: "Ze kan zo meedoen", vindt een van de mensen die gereageerd heeft. Lees ook: Hoera! Koningin Máxima blaast vandaag 49 kaarsjes uit
"Ik ben met alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook thuis kunt bakken!", schreef koningin Máxima op sociale media. Ze zei er overigens niet bij dat haar moeder, Maria del Carmen, al enkele maanden in Nederland verblijft en haar dochter in de keuken kan helpen. Máxima is immers, zo als ze zelf eens heeft gezegd, niet echt een keukenprinses. De koningin maakt de alfajores ook niet altijd zelf, maar koopt ze af en toe ook bij Melly's Cookie Bar naast het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Daar worden de alfajores vers gemaakt. Heb je nu ook zin gekregen in de alfajores? Zo bak je de lievelingskoekjes van de koningin: Ingrediënten koekjes: - 300 gr maizena - 200 gr bloem - 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) - 150 gr suiker - 4 eidooiers - 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat) - 2 afgestreken theelepels bakpoeder - het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder - de geraspte schil van 1 citroen - 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: - dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) - geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.