Terug

Volg Hart van Nederland

IKEA houdt woord: prijsverlagingen ondanks onrust Rode Zee

nieuws

15 jan 2024, 17:41

Winkelketen IKEA gaat dit jaar door met het verlagen van de prijzen van zijn meubels en interieurspullen ondanks de moeilijkheden in de wereldhandel door de aanvallen van de Houthi-rebellen in de Rode Zee. De afgelopen maanden zijn veel containerschepen omgeleid of stil komen te liggen, met hogere prijzen tot gevolg. Maar IKEA zegt genoeg voorraden te hebben om de prijzen verder omlaag te gooien.

Ingka Group, eigenaar van het merendeel van de IKEA-winkels wereldwijd, investeerde eind vorig jaar al 1 miljard euro in prijsverlagingen. Ook dit jaar is het goedkoper maken van producten volgens Ingka-topman Jesper Brodin belangrijker dan het opvoeren van de winstmarge. "Dit jaar koersen we bewust op een lagere winst", zei Brodin bij het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Hij voegde toe dat hij producten in de keten nog altijd duidelijk goedkoper ziet worden, na de forse inflatie van de afgelopen jaren.

Inmiddels is de inflatie flink teruggelopen, maar door de onrust in de Rode Zee is de angst voor prijsverhogingen weer gegroeid. Omvaren via de zuidelijke punt van Afrika kost vervoerders namelijk meer tijd en brandstof.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.