Terug

Volg Hart van Nederland

IKEA wil 'groot deel' van prijzen gaan verlagen

IKEA wil 'groot deel' van prijzen gaan verlagen

Het beste van Hart

12 okt 2023, 16:45

IKEA wil "een groot deel" van zijn prijzen in Nederland de komende tijd "gefaseerd" gaan verlagen, nadat die eerder werden verhoogd. Dat was toen volgens de woonmeubelketen noodzakelijk wegens "geopolitieke en economische uitdagingen."

De Nederlandse omzet van IKEA groeide in het boekjaar 2022/23, dat liep tot en met eind augustus, tot 1,64 miljard euro. Dat betekent een stijging van bijna een vijfde ten opzichte van een jaar eerder. In Nederland heeft het bedrijf 13 vestigingen.

Je kunt niet alleen je kledingkast of je nieuwe hoekbank zelf in elkaar zetten, tegenwoordig bouw jij je eigen woning ook zelf:

Even zelf in elkaar zetten: Almere heeft wereldprimeur met wi...
1:28
Even zelf in elkaar zetten: Almere heeft wereldprimeur met wi...

Het betaalbaar houden van producten is belangrijk voor het woonwarenhuis. "Om ons aanbod betaalbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen, investeren we nu flink in het omlaag brengen van de prijzen van onze populaire producten - met een focus op opbergproducten", vertelt Sandra Schouten van IKEA Nederland.

De fysieke winkelbezoeken bij de vestigingen in Nederland namen afgelopen jaar met ruim 22 procent toe. Volgens de onderneming is 28 procent van de Nederlandse omzet afkomstig uit online verkoop. Dat is een daling van bijna 3 procent vergeleken met vorig jaar.

Miljardenomzet

De omzet van Ingka Group, de eigenaar van de meeste IKEA-winkels in de wereld, steeg vorig jaar met 5,7 procent tot 41,7 miljard euro. Cijfers over de winstontwikkeling zijn niet bekendgemaakt. De Zweedse woonwarenhuisketen zag de winst vorig jaar omhooggaan als gevolg van prijsverhogingen.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.