Terug

Volg Hart van Nederland

Facebook is een week te vroeg en blundert met bericht: 'Het zijn de verkiezingen'

nieuws

15 nov 2023, 07:51

Hopelijk lees je niet alleen je nieuws op Facebook, want dan sta je nu misschien wel bij een stemlokaal. Een week te vroeg. Het sociale medium blundert woensdag met een aankondiging die eigenlijk pas voor volgende week bedoeld is: volgens Facebook zouden nu de verkiezingen zijn.

"Vandaag zijn de verkiezingen. Krijg officiële informatie om te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen", staat op de voorpagina van Facebook. Maar... de verkiezingen zijn pas op 22 november.

Op een ander sociaal medium, X, delen mensen foto's van de fout:

"Ik heb me een week verslapen", schrijft iemand. "Ik leef in de toekomst", zegt een ander.

Het is niet duidelijk wat er precies is misgegaan. Meta, het moederbedrijf van Facebook, was niet direct bereikbaar voor commentaar. Het is ook niet bekend hoeveel mensen het bericht te zien hebben gekregen. De aankondiging lijkt inmiddels verwijderd.

Volgende week woensdag, op 22 november, zijn wél de Tweede Kamerverkiezingen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.