Terug

Volg Hart van Nederland

Alleen eerste les Holocaustlezing Hogeschool Utrecht en CIDI verplaatst om veiligheid

nieuws

29 jan 2024, 22:13

Alleen de eerste les van de reeks Holocaustlezingen van de Hogeschool Utrecht (HU) en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) zal uitgesteld worden. Dat zegt CIDI-directeur Mestrum maandagavond na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Eerder werd nog gedacht dat de hele reeks verplaatst zou worden.

Het uitstel is gedaan vanwege de veiligheid. Dat die meer aandacht moet krijgen concludeert de Hogeschool volgens Mestrum op basis van "binnengekomen berichten". Maandag hebben de organisatoren om de tafel gezeten met de gemeente. Die zal de organisatoren helpen.

De lezingreeks zou eigenlijk op 7 februari moeten beginnen, maar omdat er nu dus aanpassingen gedaan worden vanwege de veiligheid, is die datum niet meer haalbaar. De uitgestelde eerste les komt nu aan het einde van de reeks, die nu op 12 februari zal beginnen. Mestrum zegt dat het uitstel niets gaat veranderen aan de inhoud van de lezingen.

Kritiek

De Telegraaf meldde zondag in eerste instantie dat de HU voorlopig een streep heeft gezet door de gehele reeks. Een woordvoerder van de hogeschool zei een diverse en gebalanceerde dialoog te willen faciliteren rond het gevoelige onderwerp.

"We hebben meer tijd nodig om de gebeurtenissen van 7 oktober en daarna in breder perspectief te plaatsen, met ruimte voor uiteenlopende meningen en overtuigingen", citeerde de krant de woordvoerder over de aanval van Hamas op Israël. Die verklaring kon op veel kritiek rekenen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.