Terug

Volg Hart van Nederland

Laura schrikt zich rot: haar verse frietjes veroorzaken vulkaanuitbarsting van frituurvet

Laura schrikt zich rot: haar verse frietjes veroorzaken vulkaanuitbarsting van frituurvet

Waarschuwen

4 mei 2023, 18:24

Een vers frietje bakken van zelf gesneden aardappelen; hartstikke lekker natuurlijk, maar het kan ook verkeerd aflopen. Toen Laura van Eijkeren een raar geluid hoorde, schoot haar frituurvet ineens anderhalve meter de lucht in. "Het vloog eruit als een vulkaan."

Laura had zondag haar aardappelen gesneden, gewassen en ruim een uur laten drogen in een theedoek. Ze wist dat dit belangrijk is omdat het van nature aanwezige aardappelzetmeel er zo af wordt gespoeld. Water, zetmeel en frituurvet is namelijk geen goede combinatie. "Dan kan het zijn dat het vet overloopt", is ze zich bewust.

Kapotte thermometer

Het spuitende frituurvet vloog tot aan het plafond en zelfs uit het raam. Laura bleef gelukkig ongedeerd. "Ik had geluk dat ik op tijd weg sprong." Wel raakten meerdere dingen in haar huis verzopen in het vet en kan de muur wel een nieuw laagje verf gebruiken." Maar volgens Laura is dat nog niet eens het ergste.

"Ik bak en snijd al jaren al mijn friet vers, ik heb niks bijzonders gedaan deze keer." Het voorbakken van de friet, waarbij het mis ging, gebeurt altijd op maximaal 160 graden, maar Laura vermoedt dat de thermometer van haar friteuse kapot is gegaan. Hierdoor zou het vet veel te warm zijn geworden. "Anders kan dit echt niet gebeuren", zegt ze overtuigd.

Geen garantie

De fabrikant, Tefal, reageert via de klantenservice dat Laura haar aardappelen beter had moeten afdrogen en de bijbehorende deksel op de frituur had moeten houden tijdens het voorbakken. "Mij is altijd geleerd dat je moet frituren in een open pan, zodat het vocht weg kan en niet als condens in het vet druppelt", reageert ze stomverbaasd.

Omdat ze het apparaat contant heeft afgerekend en de bon niet heeft bewaard, kan het merk geen garantie bieden. Volgens Tefal is deze specifieke friteuse geproduceerd in 2020. Afgaande op die datum zou de garantie in 2022 al verlopen kunnen zijn, aangezien Laura de aankoopdatum niet kan aantonen.

Tefal was donderdag niet bereikbaar voor een reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.