Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaarbewapende politieagenten op Utrecht Centraal, twee mensen opgepakt

Zwaarbewapende politieagenten op Utrecht Centraal, twee mensen opgepakt

112

3 nov 2020, 19:50

Het treinverkeer rond station Utrecht Centraal is dinsdagavond stilgelegd door inzet van de politie. Ooggetuigen melden op social media dat er een grote politiemacht op de been is. Iemand zou in een trein geschreeuwd hebben en mogelijk zelfs bewapend zijn. Twee personen zijn opgepakt. Op foto's op sociale media waren dinsdagavond zwaarbewapende politiemensen te zien en het station was afgezet. Het station werd ontruimd, reizigers moesten buiten wachten. Wat de exacte reden van de inzet van de politie was, is nog niet duidelijk.

Verdachte situatie

De politie Utrecht meldt op Twitter dat er "een verdachte situatie" was op het centraal station. Daardoor is het station ontruimd. De politie zocht in de trein naar een verdachte persoon. De treinen van en naar Utrecht Centraal reden een tijd niet vanwege die inzet van de politie, meldde de NS.

#UtrechtCentraal speciale eenheden aanwezig. pic.twitter.com/uByy44CZw7

— Terreur & Crime Nieuws (@DreigingNL) November 3, 2020 Een treinreiziger, die op het station was op het moment dat het werd ontruimd, vertelt tegen Hart van Nederland dat ze flink is geschrokken. "We moesten naar het Jaarbeursplein waar we tientallen politieagenten zagen en medewerkers van de ambulance en de brandweer. Niemand wist wat er aan de hand was. Als je dan politiehonden ziet, denk je wel aan een bommelding. En dat is flink schrikken, zeker na de aanslag in Wenen."

Aanhoudingen

Inmiddels is de rust wedergekeerd op Utrecht Centraal. De politie meldt dat er twee verdachten zijn aangehouden, hun betrokkenheid wordt onderzocht. Er zijn geen explosieven gevonden op of bij het station, blijkt uit onderzoek. Het onderzoek van de politie blijft doorlopen. Reizigers mogen het station weer in, maar ProRail meldt dat het nog wel even kan duren totdat het treinverkeer weer in zijn geheel hervat is.

Naar aanleiding van de verdachte situatie op #Utrecht #CS: Twee verdachten zijn aangehouden en hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het treinverkeer wordt zo snel mogelijk hervat.

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) November 3, 2020

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.