Terug

Volg Hart van Nederland

Zussen dachten dat al langer dat er nog iemand betrokken was bij dood Gino (9)

Zussen dachten dat al langer dat er nog iemand betrokken was bij dood Gino (9)

112

27 juni 2023, 14:50

Dat een tweede persoon betrokken was bij de dood van Gino, dachten de zussen van de 9-jarige jongen al langer, zegt hun advocaat Phil Boonen. Zij zijn dan ook blij, maar ook gespannen dat er nu een tweede verdachte in de zaak is gearresteerd. Deze persoon wordt verdacht van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van Gino.

Gino verdween vorig jaar op 1 juni uit Kerkrade, waar hij op dat moment op straat speelde. Een aantal dagen later werd Donny M. opgepakt. Hij heeft bekend dat hij het jongetje meenam naar zijn woning in Geleen, waar hij hem drugs toediende en misbruikte. Gino is daarna gewurgd en gesmoord.

Afgelopen kerst zijn in de straat van Gino (9) en zijn moeder Lilianne kerstbomen geplaatst voor de jongen. Mét lichtjes, want de jongen was bang in het donker:

Straat omgekomen Gino (9) volgezet met verlichte kerstbomen: 'Zo kan ik aan hem denken'
0:48
Straat omgekomen Gino (9) volgezet met verlichte kerstbomen: 'Zo kan ik aan hem denken'

M. leidde de politie na zijn arrestatie naar het lichaam van het kind, dat hij niet ver bij zijn woning vandaan had achtergelaten.

"Vanuit de woning van Donny M. is het lichaam van het jongetje over een grasveld heen verplaatst naar een tuin van een woning. Maar om daar te komen moest het lichaam eerst over een schutting en een afdak heen. Het is praktisch onmogelijk om dat alleen te doen", zei Boonen dinsdag.

"Het lijkt erop dat er nu iemand gevonden is", aldus Boonen. Toch vinden de zussen het frustrerend dat de verdachte niet wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. "We willen natuurlijk graag weten waarom niet. Wellicht is het bewijs maar heel mager, maar het OM zegt niets."

Advocaat Shauni Lousberg van de nieuwe verdachte kan niets zeggen, omdat haar client in beperkingen zit. Het OM laat weten dat de verdachte "op korte termijn" in vrijheid zal worden gesteld.

Puzzelstukjes uit het dossier

De zussen hebben een vermoeden wie de verdachte zou kunnen zijn. "Maar dat is meer op basis van een combinatie van puzzelstukjes uit het dossier en eigen gedachten", aldus Boonen. "Dat is speculeren. Het heeft geen pas om dat naar buiten te brengen.'"

"Het OM zal nu een vervolgingsbesluit moeten nemen: of seponeren, of er is genoeg bewijs en vervolgen. We wachten

nu op een beslissing van het OM. We hopen daarover snel meer informatie te krijgen."

Eerder deze maand vond nog een uitgebreid onderzoek naar vingerafdrukken plaats in de woning van M. Of de aanhouding hieraan gelinkt is, kan een woordvoerster van het OM niet zeggen.

De volgende voorbereidende zitting in de zaak tegen M. is op 2 augustus.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.