Terug

Volg Hart van Nederland

Vrouw (83) langer de cel in vanwege uitbuiting huisslaaf

Vrouw (83) langer de cel in vanwege uitbuiting huisslaaf

112

26 okt 2023, 11:45

Een vrouw van 83 is in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel omdat ze samen met haar dochter een vrouw heeft vastgehouden als huisslaaf. Dit gebeurde ongeveer een jaar lang in hun woning in Kerkdriel. Het is een half jaar cel meer dan de rechter eerder oplegde, meldt Omroep Gelderland.

Het gerechtshof in Arnhem heeft de veroordeling bekrachtigd en oordeelt dat het om mensenhandel en uitbuiting gaat. De zaak kwam in oktober 2020 aan het licht toen het slachtoffer ernstige verwondingen opliep na een val van de trap. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de vrouw verwondingen had over haar hele lichaam.

Gruwelijke mishandelingen

Het hof spreekt van gruwelijke mishandelingen, waaronder het slaan van het slachtoffer met voorwerpen zoals een pollepel, wandelstok en vleeshamer. Ze werd ook gedwongen om vreemde voorwerpen in haar lichaam te steken. Daarnaast werd haar voedsel- en waterinname ernstig beperkt, waarbij ze slechts een liter water per dag kreeg.

Eerder dit jaar werd er in Kamerik, in de provincie Utrecht, een mevrouw bevrijd die al 15 jaar 'huisslaaf' was:

Vrouw werkte en woonde mogelijk 15 jaar als slaaf bij bedrijf in Kamerik, buurt geschrokken
0:44
Vrouw werkte en woonde mogelijk 15 jaar als slaaf bij bedrijf in Kamerik, buurt geschrokken

Bij fouten of als ze niet snel genoeg was, kreeg ze lijf- en geldstraffen. Ze moest onder andere de renovatie van de badkamer en keuken in de woning betalen, evenals vakanties en hotelovernachtingen van moeder en dochter. De som die haar afhandig is gemaakt, liep op tot tonnen.

Huisslaaf

De vrouw werd behandeld als een moderne huisslaaf en vastgehouden op zolder, waar ze gedwongen werd om allerlei huishoudelijke taken uit te voeren, zelfs 's nachts. Het hof benadrukt dat het slachtoffer volledig geïsoleerd was, met inbeslagname van haar paspoort en het verbod om contact te hebben met familie en vrienden.

De dochter van de 83-jarige vrouw werd eerder veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs. Ze was aanvankelijk in hoger beroep gegaan, maar trok dat later in. Beide vrouwen zijn verplicht om een aanzienlijk bedrag terug te betalen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.