Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachte van dreigen met terreur blijft langer vastzitten

Verdachte van dreigen met terreur blijft langer vastzitten

112

14 dec 2020, 17:44

De 40-jarige man uit Dordrecht die donderdag is aangehouden voor het dreigen met een terroristisch misdrijf blijft de komende twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald. Uit het onderzoek is vooralsnog gebleken dat de man geen handlangers heeft en alleen handelde, zegt het Openbaar Ministerie (OM). De politie heeft de man verhoord. Er zijn geen aanwijzingen dat de verdachte al concrete voorbereidingen had getroffen om zijn bedreigingen uit te voeren, aldus het OM. Het onderzoek wordt voortgezet. Lees ook: Politie pakt vuurwapen dragende man op na dreigen met terroristisch misdrijf

Tegen coronamaatregelen

De verdachte zou op internet hebben gedreigd met vuurwapengeweld. De politie zei eerder dat de verdachte een man is die zich keert tegen de coronamaatregelen, tegen de Nederlandse overheid en de politie in het bijzonder. Hij droeg tijdens zijn aanhouding een vuurwapen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.