Terug

Volg Hart van Nederland

Twee doden door aanvaring Terschelling, nog twee mensen vermist

Twee doden door aanvaring Terschelling, nog twee mensen vermist

112

21 okt 2022, 10:09

Bij de aanvaring tussen snelboot Tiger en watertaxi Stormloper vrijdagochtend tussen Terschelling en Vlieland zijn twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Fryslân. Op dit moment worden nog twee personen vermist, waaronder een 12-jarig kind.

Vrijdagochtend botsten de twee boten door nog onbekende oorzaak op elkaar. De watertaxi, die acht mensen aan boord had, zonk na de aanvaring. Vier mensen van de watertaxi konden direct uit het water worden gehaald.

De twee omgekomen mensen waren de slachtoffers die eerder moesten worden gereanimeerd. Waardoor zij precies omkwamen, door verwondingen opgelopen bij de aanvaring of dat ze zijn verdronken, weet de woordvoerder ook nog niet.

Op dit moment zijn nog twee personen, waaronder een kind (12), vermist. De veiligheidsregio was vrijdagochtend met meerdere schepen ter plaatse aan het zoeken, maar heeft de zoektocht inmiddels gestaakt.

Gered

Medewerkers van rederij Noordgat hebben vrijdagochtend meerdere mensen van de watertaxi gered, zegt Simon Smit, een van de eigenaren van het bedrijf. Zijn bedrijf was als eerste ter plaatse op de plek van het ongeval, legt hij uit. "Dit is niet niks."

Medewerkers van het bedrijf rukten uit en troffen op de romp van de watertaxi vier mensen aan. "Die hebben we snel aan boord genomen." Een van de medewerkers is vervolgens in de watertaxi gaan zoeken. Hier is nog een persoon aangetroffen. Dit slachtoffer moest worden gereanimeerd. 

De Tiger, met 21 passagiers en zes bemanningsleden aan boord, maakte water, maar heeft inmiddels Harlingen veilig bereikt. De snelboot heeft wel schade opgelopen bij de botsing en wordt uit de vaart genomen. Niemand van deze boot is gewond geraakt.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.