Terug

Volg Hart van Nederland

Zoekactie vermisten Terschelling gaat 'op kleine schaal verder'

Zoekactie vermisten Terschelling gaat 'op kleine schaal verder'

112

21 okt 2022, 08:21

De zoekactie naar de twee vermisten na de aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi bij Terschelling gaat "op kleinere schaal verder" en wordt uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), meldt de gemeente Terschelling. Eerder op vrijdag werd gemeld dat de zoekactie was gestaakt.

De gemeente laat verder weten dat "de familie van de betrokkenen is geïnformeerd".

Eerder op vrijdag liet de Kustwacht weten dat de kans dat de twee vermisten nog in leven zijn heel erg klein is. Het kustwachtcentrum baseert deze veronderstelling onder meer op de lage temperatuur van het zeewater en het afgezochte gebied.

Twee mensen overleden

De aanvaring vond plaats tussen snelboot Tiger van Rederij Doeksen, met 27 mensen aan boord, en watertaxi Stormloper, die acht mensen aan boord had. De watertaxi is gezonken.

Vier mensen van de watertaxi werden direct uit het water gehaald. Ook een andere persoon werd uit het water gehaald. Dit was het eerste slachtoffer dat moest worden gereanimeerd, maar dit was helaas tevergeefs. Daarna was sprake van twee vermisten, van wie er een rond 08.30 uur werd gevonden. Die werd eveneens tevergeefs gereanimeerd.

Waardoor de twee precies omkwamen, door verwondingen opgelopen bij de aanvaring of dat ze zijn verdronken, is nog niet bekend.

Opvang opvarenden

De Tiger, met 21 passagiers en zes bemanningsleden aan boord, maakte water, maar heeft inmiddels Harlingen veilig bereikt. De snelboot heeft wel schade opgelopen bij de botsing en wordt uit de vaart genomen. Niemand van deze boot is gewond geraakt.

Over de oorzaak van de aanvaring kon de woordvoerder nog niks zeggen. "Daar zal de politie onderzoek naar doen. Het weer en het zicht was wel redelijk goed daar."

Rederij Doeksen, die de veerdienst Terschelling-Harlingen onderhoudt, houdt de dienstregeling zoveel mogelijk in stand.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Jaring Rispens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.