Terug

Volg Hart van Nederland

Twee mannen opgepakt na enorme wapenvondst Alphen aan den Rijn

Twee mannen opgepakt na enorme wapenvondst Alphen aan den Rijn

112

12 apr 2022, 20:16

De politie heeft inmiddels twee verdachten uit Alphen aan den Rijn aangehouden na de grote wapenvondst in hun woonplaats. Daar werd vorige maand in een schuurtje een enorm arsenaal van tientallen wapens aangetroffen, waaronder vier bazooka's.

Rechercheurs doorzochten op 24 maart een schuurtje bij een huis aan de Meidoornstraat. Ze vonden in toaal 22 handvuurwapens en 22 (semi-)automatische wapens, waaronder meerdere precisiewapens en vier antitankwapens (bazooka's). De wapens - waarvan enkelen zelfs waren doorgeladen - waren in plastic gewikkeld en zaten in sportassen.

(Tekst gaat verder onder foto)

alphen aan den rijn

alphen aan den rijn

Een deel van de woonwijk werd afgesloten en de de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest ter plaatse komen om de wapens af te voeren. De recherche deed daarna verder (sporen)onderzoek in en rond het schuurtje, maar er werd niemand aangehouden. Pas na een paar uur werden de straten weer vrijgegeven.

Op zoek naar meer verdachten

De opsporingsdiensten wilden toen niet zeggen of ze over de wapens waren getipt. Nu is duidelijk dat vier dagen na de vondst een eerste verdachte, een 29-jarige man, is opgepakt. Na verder onderzoek kon de tweede verdachte, een 44-jarige man, dinsdag ingerekend worden.

De politie laat weten dat het onderzoek naar het grote wapenarsenaal nog in volle gang is. Daarbij wordt ook gekeken naar "mogelijke andere verdachten". De recherche onderzoekt de wapens momenteel op sporen om zo vast te kunnen stellen of ze misschien eerder zijn gebruikt bij geweldsincidenten.

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.