Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vindt wapenarsenaal met bazooka's in schuur Alphen aan den Rijn

Politie vindt wapenarsenaal met bazooka's in schuur Alphen aan den Rijn

112

25 mrt 2022, 14:20

De politie heeft donderdag een groot wapenarsenaal gevonden in Alphen aan den Rijn. De tientallen wapen, waaronder vier bazooka's, werden aangetroffen in een schuur in de wijk Hoge Zijde. Er is geen verdachte opgepakt.

Rechercheurs doorzochten donderdagmiddag een schuurtje bij een huis aan de Meidoornstraat. Of de opsporingsdiensten getipt waren is onbekend, wel is inmiddels duidelijk dat de agenten een enorme hoeveelheid wapens hebben gevonden. In totaal gaat het om tientallen wapens die in plastic gewikkeld waren en in sportassen zaten.

(Tekst gaat verder onder foto)

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Wapens doorgeladen

Er werden 22 handvuurwapens en 22 (semi-)automatische wapens aangetroffen, waaronder precisiewapens en zelfs vier antitankwapens (bazooka's). Sommige wapens waren ook doorgeladen, aldus de politie. Verder lagen er in het doorzochte schuurtje ook nog tassen vol munitie.

Het gaat om handvuurwapens, precisiewapens, automatische wapens en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. Forensische Opsporing heeft de wapens voorzichtig naar buiten gebracht om ze veilig te stellen voor sporenonderzoek.

(Tekst gaat verder onder foto)

alphen aan den rijn

alphen aan den rijn

EOD voert wapens af

Een deel van de woonwijk werd afgesloten en de de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om de wapens af te voeren. De recherche heeft daarna verder onderzoek gedaan in en rond het schuurtje. In de loop van de avond werden de straten weer vrijgegeven.

Er is tot nu toe nog niemand opgepakt voor het enorme wapenarsenaal. De politie benadrukt dat het onderzoek nog in volle gang is en dat de recherche zich richt op de criminele machtsstructuur achter de opslagplaats. Mogelijk worden er later dan ook alsnog arrestaties verricht.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.