Terug

Volg Hart van Nederland

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt: 'Sla nieuwjaarsduik dit jaar over'

Reddingsbrigade Nederland waarschuwt: 'Sla nieuwjaarsduik dit jaar over'

112

28 dec 2020, 17:55

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt fans van de nieuwjaarsduik om dit jaar niet op eigen houtje te gaan zwemmen in de zee of binnenwater. Alle georganiseerde nieuwjaarsduiken zijn afgeblazen, waardoor hulpverleners en lifeguards niet preventief aanwezig zijn. "Een nieuwjaarsduik kan acuut een levensgevaarlijke situatie opleveren," aldus de Reddingsbrigade. Het water in Nederland is momenteel gemiddeld zo'n 7 graden Celsius, wat koud genoeg is om onderkoeling en kramp te veroorzaken bij een zwempartij. Een duik in het koude water kan tot een koudeshock leiden met onder meer versnelde ademhaling, onvermogen om de adem in te houden, paniek en daarmee verdrinkingsgevaar tot gevolg. Lees ook: Juist nu overlijdt bedenker nieuwjaarsduik: 'Hoe symbolisch: als Ok er niet meer is, ook geen duik'

Geen toezicht

Hulpverlening komt natuurlijk wel als die wordt opgeroepen, aldus de Reddingsbrigade, maar omdat er bij een "wilde duik" geen direct toezicht is, kan hulp mogelijk later geboden worden dan bij een georganiseerde duik.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.