Terug

Volg Hart van Nederland

Politie houdt drietal aan voor tien gevallen 'pedojagen'

Politie houdt drietal aan voor tien gevallen 'pedojagen'

112

8 dec 2020, 11:03

De politie heeft maandag en dinsdag drie mogelijke 'pedojagers' aangehouden. De twee mannen (22) en een vrouw (29) uit Emmen worden verdacht van bedreiging, vernieling en mishandeling. Sinds augustus waren in Drenthe tien incidenten waarbij de politie het vermoeden kreeg dat het ging om ‘pedojagers’. Het gaat om negen gevallen in Emmen en een in Assen. Lees ook: Acht jonge 'pedojagers' aangehouden voor mishandeling man uit Goes

Belaagd en mishandeld

In veel gevallen was voorafgaand aan het geweld online contact tussen een volwassen man en een iemand die zich als minderjarige voordeed. In de chat werd een afspraak gemaakt en een plek afgesproken waar de ontmoeting zou plaatsvinden. Eenmaal daar troffen de mannen niet de persoon aan met wie ze hadden afgesproken maar een of meerdere mensen die "hele andere bedoelingen hadden", zoals de politie het noemt. De mannen werden opgewacht, belaagd en mishandeld. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.