Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Zwartrijder deelt rake klappen uit aan buschauffeur in Zwolle

VIDEO: Zwartrijder deelt rake klappen uit aan buschauffeur in Zwolle

112

2 juni 2023, 14:01

De politie heeft donderdag beelden gedeeld van een heftige mishandeling in een bus in Zwolle. Op de beelden is een minderjarige jongen te zien die een paar rake klappen uitdeelt aan de buschauffeur. De politie is naarstig op zoek naar de jongen in de video en hoopt met het delen van de beelden de verdachte te vinden.

Het incident gebeurde zondagavond 19 maart aan de Bachlaan in de Overijsselse stad. Op beelden, die de politie laat zien in het opsporingsprogramma Plaats Delict Overijssel, is te zien dat de jongen instapt in een lege bus. Hij zegt tegen de buschauffeur dat hij geen geld heeft. Hij heeft geen saldo op zijn ov-chipkaart en ook niet op zijn bankpas.

Slaan

De chauffeur weigert hem te vervoeren, waarop de jongen begint te schelden en toch de bus in loopt. De chauffeur probeert hem vervolgens tegen te houden, waarop de jongen zijn capuchon op doet en met zijn vuist tegen het gezicht van de chauffeur begint te slaan. "Meerdere keren is hij hard tegen de rechterkant van het gezicht geraakt", aldus een woordvoerder.

De buschauffeur zakt in elkaar en de jongen rent de bus uit in de richting van winkelcentrum Holtenbroek. Een collega in een andere bus zag het gebeuren en heeft direct de hulpdiensten gebeld.

Gewond

De buschauffeur heeft een flinke zwelling bij zijn rechteroog overgehouden aan de mishandeling. Ook had hij een bloeding in zijn oor. Inmiddels gaat het beter en vervoert hij weer mensen, aldus de woordvoerder.

De politie had in eerste instantie enkel een geblurde foto gedeeld om zo de minderjarige de kans gegeven om zich te melden. "Hij heeft een week de tijd gehad om zich te melden, maar dat heeft hij niet gedaan. Dan gaan we de beelden herkenbaar tonen."

Beeld: Plaats Delict Overijssel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.