Terug

Volg Hart van Nederland

Jongens aangehouden die oudere man mishandelden: 'U lijkt op een varken'

112

10 mei 2023, 17:33

De politie heeft drie jongens uit Pijnacker aangehouden voor het mishandelen van een oudere man. Een video van de mishandeling ging de afgelopen dagen rond op sociale media, wat veel ophef veroorzaakte.

Het gaat om een dertien-, veertien- en vijftienjarige jongen, meldt de politie woensdag. Ze deden onderzoek naar het incident naar aanleiding van de video. In de video is te zien hoe een groepje jongens de man slaat en schopt, totdat hij op de grond valt.

Politieke partij Forum voor Democratie deelde de video ook op hun Instagrampagina:

Mishandeling gefilmd

Volgens de politie liet de man maandag rond half drie 's middags zijn hondje uit op de Nobellaan in Pijnacker toen hij een groepje jongeren tegen het lijf liep. Drie van hen liepen achter de man aan, één om het voorval te filmen terwijl de andere twee hem begonnen te slaan. Nadat een omstander om de politie roept, vliegt de groep uiteen.

Burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, Björn Lugthart, heeft gereageerd op de video. "Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie bekijk ik wat nodig is om dit gedrag te voorkomen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.