Terug

Volg Hart van Nederland

Politie schiet 'asociale' automobilist neer na vluchtpoging

112

10 mei 2023, 15:07

Een automobilist is bij Den Hoorn door de politie neergeschoten toen hij op hen in wilde rijden. Dit gebeurde na een achtervolging, toen de bestuurder op de A15 bij Barendrecht op de vlucht was geslagen na het negeren van een stopteken. De verdachte raakte gewond.

De agenten waren voornemens de automobilist aan de kant te zetten omdat hij "asociaal" aan het rijden was. Hij negeerde het stopteken dat ze hem gaven en ging er juist vandoor. Bij de afslag Den Hoorn op de A4 stopt hij vervolgens wel, maar toen begon hij achteruit te rijden, rechtstreeks op de agenten af.

Rijksrecherche

Een van de dienders zag zich genoodzaakt een schot te lossen op de snel naderende verdachte. Die raakte daardoor gewond. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Omdat een agent tijdens dienstverband heeft geschoten is de rijksrecherche erbij gehaald. Zij nemen in zo'n geval namelijk het onderzoek over van de politie.

Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.