Terug

Volg Hart van Nederland

Oudere man (71) krijgt vuistslagen in gezicht in tram, politie zoekt verdachten

Oudere man (71) krijgt vuistslagen in gezicht in tram, politie zoekt verdachten

112

1 nov 2023, 09:18

Een verhitte discussie in een tram in Den Haag eindigde in een ernstige mishandeling, waarbij een 71-jarige man twee keer hard in zijn gezicht is geslagen. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken oogkas en kaak op en zal waarschijnlijk blijvend letsel overhouden. De politie is nu op zoek naar de twee verdachten die betrokken waren bij de mishandeling, dat meldt Omroep West.

Het incident vond plaats op zaterdag 26 augustus, rond 14.30 uur, toen het slachtoffer de tram instapte bij halte Wouwermanstraat in Den Haag, tramlijn 9 richting Vrederust. Er zaten al twee mannen achterin de tram tegenover elkaar. De 71-jarige man vroeg of hij erbij kon komen zitten, wat zij toestonden.

In september was het ook al raak in een Haagse tram. Toen werd een man belaagd door meerdere jongeren en kreeg hij klappen. Inmiddels zijn er vier mensen aangehouden:

Politie zoekt getuigen van gefilmde mishandeling in tram uit Scheveningen
0:37
Politie zoekt getuigen van gefilmde mishandeling in tram uit Scheveningen

Verhitte discussie

Tijdens de rit raakten de mannen met elkaar in gesprek, wat al snel uitliep op een verhitte discussie. Op camerabeelden is te zien dat de mannen druk gebarend in gesprek zijn met het latere slachtoffer. Wanneer de tram halte Zuiderpark nadert, stappen de twee mannen uit, maar keren al snel weer terug. Ze benaderen de man opnieuw en zetten de discussie voort, ondanks een poging van een medereiziger om de gemoederen te bedaren.

Bij halte Loevesteinlaan geeft een van de mannen het slachtoffer een duw, terwijl de ander direct twee harde vuistslagen uitdeelt aan de 71-jarige man. De twee verdachten rennen vervolgens weg in de richting van de kruising Melis Stokelaan/Loevesteinlaan.

Het slachtoffer blijft gewond achter en wordt door medereizigers geholpen. Hij stapt uit bij de volgende halte en wordt later in het ziekenhuis behandeld voor een gebroken kaak en oogkas. Hij zal naar verwachting blijvend letsel ondervinden.

Verdachten en getuigen

De politie heeft duidelijke beelden van de twee verdachten en hoopt op herkenning. Getuigen van het incident worden eveneens gezocht, vooral mensen die op dezelfde dag in tramlijn 9 reisden en iets hebben gezien van de mishandeling of de discussie die eraan voorafging.

Een specifieke getuige wordt met name verzocht contact op te nemen met de politie. Dit is de persoon die dicht bij het slachtoffer zat en probeerde de situatie te sussen. Hij droeg een blauwe jas, een wit overhemd met donkere strepen en een grijze broek. De politie hoopt dat hij cruciale informatie kan verstrekken over het incident.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.