Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-wereldkampioene kickboksen voor rechter na mishandeling ambtenaren in gemeentehuis

Oud-wereldkampioene kickboksen voor rechter na mishandeling ambtenaren in gemeentehuis

112

16 jan 2024, 20:52

Een oud-wereldkampioene kickboksen (27) uit Schijndel mishandelde in november vorig jaar twee ambtenaren van de gemeente Meierijstad. Een ambtenaar liep zware verwondingen op, onder meer een zware hersenschudding, gekneusde kaak en een snee in haar gezicht. Ook de andere ambtenaar krijgt klappen.

De vrouw had een afspraak bij de gemeente vanwege haar bijstandsuitkering. Er zou sprake zijn van fraude waardoor de uitkering gestopt kon worden en er geld terugbetaald zou moeten worden.

Bijna de helft van het aantal 112-meldingen blijkt achteraf onterecht
2:06
Bijna de helft van het aantal 112-meldingen blijkt achteraf onterecht

Niet serieus genomen

Spanning tussen oud-wereldkampioene en de gemeente was er al langer: ze wil namelijk een plek op het woonwagenkamp in Sint-Oedenrode, maar dat maakt de gemeente haar onmogelijk. Volgens de advocaat voelt ze zich als een crimineel behandeld en wordt ze niet serieus genomen door de gemeente Meierijstad en burgemeester Kees van Rooij.

De gemeente Meierijstad laat via een schriftelijke reactie weten dat het incident niet naar buiten is gebracht om twee redenen. "We wilden de medewerkers in kwestie de rust en privacy gunnen. Daarnaast hebben we gekeken of er een tendens van geweld is. Dan hadden we het noodzakelijk gevonden een signaal aan onze inwoners af te geven. Het antwoord op die vraag is nee."

Straf

De oud-wereldkampioene verscheen dinsdag voor de politierechter in Den Bosch. Ze kreeg een werkstraf van 150 uur vanwege een poging tot zware mishandeling. Daarnaast moet ze een schadevergoeding van 2000 euro betalen. Als ze nog eens in de fout gaat, moet ze twee maanden de gevangenis in.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.