Terug

Volg Hart van Nederland

Agressieve man slaat raam politiewagen kapot en verwondt agent

Agressieve man slaat raam politiewagen kapot en verwondt agent

112

12 jan 2024, 15:30

Agenten in de Zaanstreek kregen donderdag te maken met een agressieve man. De hulpdienst kreeg vanuit handhaving het verzoek om te helpen bij een identiteitscontrole. De man wilde zicht niet legitimeren en stelde zich agressief. De sfeer sloeg verder om toen de agenten arriveerden. "Een gesprek voeren was niet mogelijk."

Als de dienstwagen stilstaat bij de kruising tussen de Houtveldweg en de Cypressehout in Zaandam begint de man direct met het belagen van de agenten "Een gesprek voeren was niet mogelijk", laat de politie weten. De dienstauto moest er als eerst aan geloven. Een raam werd ingetikt en de agent die achter de stuur zat raakte licht gewond.

Bekijk hier de laatste aflevering van Hart van Nederland:

Naar de aflevering van Hart van Nederland - Late Editie

De andere agent weet de man, samen met de medewerkers van handhaving, te bedwingen om zo erger te voorkomen. De man wordt aangehouden voor vernieling van het dienstvoertuig en mishandeling van een agent.

Eenheid tijdelijk niet inzetbaar

De politie is niet te spreken van de agressieve houding van de verdachte: "De verdachte heeft ervoor gezorgd dat deze eenheid een gehele dienst niet meer inzetbaar was", valt er te lezen in het politiebericht op social media.

Ook kan het dienstvoertuig tijdelijk niet meer worden gebruikt. "Dit kan in negatieve zin het verschil maken tijdens noodsituaties."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.