Terug

Volg Hart van Nederland

Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland: gesneuvelde bushokjes en vuurwerkbommen

Onrust in Utrechtse wijk Kanaleneiland: gesneuvelde bushokjes en vuurwerkbommen

112

14 aug 2020, 23:07

Het is vrijdagavond onrustig in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Op beelden die op sociale media rondgaan is te zien hoe ruiten van bushokjes sneuvelen en vuurwerkbommen worden afgestoken. De politie bevestigt aan Hart van Nederland dat het op dit moment onrustig is in Kanaleneiland. "Er is veel jeugd op straat er en zijn een aantal bushokjes vernield", laat een woordvoerder weten. "We zijn daar met meerdere eenheden situatie aan het monitoren." Volgens de politie gaat het om een groep van zo'n 250 tot 300 jongeren. Veel van de jongeren komen uit de wijk zelf of uit een van de andere Utrechtse wijken. Op beelden die Utrecht Nieuws deelt via Snapchat zou te zien zijn dat ook de Mobiele Eenheid wordt ingezet, maar dat kan de politie niet bevestigen. In de Haagse Schilderswijk schoppen jongeren al meerdere dagen op rij rellen. De Utrechtse politie kan niet zeggen of er een verband is met de situatie in Den Haag. Lees ook: Opnieuw onrustige nacht in Schilderswijk: ruim 20 arrestaties Beeld: Utrecht Nieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.