Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse toerist ontvoerd in Guatemala, ouders gebeld voor losgeld

Nederlandse toerist ontvoerd in Guatemala, ouders gebeld voor losgeld

112

13 juni 2023, 16:58

Een 23-jarige Nederlandse toerist is urenlang ontvoerd in Guatemala, meldt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. De man is nu veilig en ontvangt consulaire bijstand.

De Nederlander werd dit afgelopen weekend ontvoerd vanuit een plek genaamd 'La Perrera' in de stad Ciudad Vieja nabij Guatemala-Stad. Volgens lokale media waren de ontvoerders drie mannen die een losgeld van eerst 10.000 euro eisten voor de vrijlating van de Nederlander. "Naarmate de uren vorderden daalde het losgeld naar 5.000 euro", aldus Republica.

Volgens De Telegraaf werd de familie van de toerist in Nederland gebeld door de jongen zelf, en kregen ze te horen dat het losgeld betaald moest worden. De vrienden van de Nederlander, die bij hem waren toen hij verdween, alarmeerden de politie nadat ze met de familie van de jongen hadden gesproken.

Verdachten

De politie kon de ontvoerders opsporen op basis van informatie over hun voertuig, een rode Hyundai. Een snelle zoek- en reddingsactie resulteerde in de arrestatie van drie criminelen en de bevrijding van de Nederlander. De verdachten zijn twee 21-jarige jongemannen en een 23-jarige uit de regio, die nu in hechtenis zitten in afwachting van hun proces.

Foto: Policía Nacional Civil de Guatemala

Foto: Policía Nacional Civil de Guatemala

Na de bevrijding werd de Nederlander, die ogenschijnlijk in goede gezondheid was, naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle. Hij kon daarna herenigd worden met zijn vrienden. Het is nog onbekend hoe lang de Nederlander precies ontvoerd is geweest.

In Guatemala wordt met bezorgdheid gereageerd op de ontvoering. "In plaats van voor meer toerisme te zorgen, jagen deze mannen mensen weg die graag ons land willen leren kennen of erdoorheen willen wandelen", reageert iemand op sociale media. "Gooi ze in de gevangenis in El Salvador", roept iemand anders op, "zodat ze echt weten wat straf is."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.