Terug

Volg Hart van Nederland

Toch geen explosief in woning Hengelo, omwonenden weer naar huis

Toch geen explosief in woning Hengelo, omwonenden weer naar huis

112

9 juni 2023, 17:53

In een woning in de Resedastraat in Hengelo lag iets verdachts, vertelt de politie. Omliggende woningen werden ontruimd en de straat werd afgezet. Inmiddels kunnen de bewoners weer naar huis.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en deed onderzoek. "Er is geen explosief materiaal dat tot ontploffing gebracht hoeft te worden. Er is dus geen ontploffingsgevaar en het gevonden voorwerp wordt meegenomen door de politie".

De woning ligt in de wijk Woolde. Beide bewoners van het pand zijn aangehouden, een van hen - een man - was al eerder aangehouden voor brandstichting. Hun buren kunnen ondertussen nog niet naar huis.

ANP, beeld: SPS media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.