Terug

Volg Hart van Nederland

Michael Ruperti is de nieuwe advocaat van Ridouan Taghi

Michael Ruperti is de nieuwe advocaat van Ridouan Taghi

112

7 juni 2023, 14:55

Michael Ruperti wordt voorlopig de nieuwe advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi, meldt het AD. Door de arrestatie van zijn raadsvrouw Inez Weski moest Taghi noodgedwongen zijn eigen verdediging voeren.

Ruperti laat in een eerste reactie weten op verzoek van Taghi nu een nieuw advocatenteam samen te stellen dat zijn belangen behartigt in het omvangrijke Marengo-proces en hem bijstaat in een eventueel hoger beroep. "Iedereen heeft recht op een advocaat. Het feit dat hij in een zo’n grote strafzaak door toedoen van het Openbaar Ministerie nu zonder zit, is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan."

Weski aangehouden

Taghi’s voormalige advocaat Inez Weski werd op 21 april aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Ook wordt ze verdacht van het schenden van geheimen. Ze zou berichten van Taghi hebben doorgespeeld aan de buitenwereld.

Weski, die een paar weken vastzat, besloot daarop te stoppen als advocaat van Taghi. Ze is inmiddels weer vrij, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De advocaat zat zo'n anderhalve maand in hechtenis. Bekijk hier de reacties van de Shownieuws-tafel:

Inez Weski weer op vrije voeten
4:42
Inez Weski weer op vrije voeten

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.