Terug

Volg Hart van Nederland

Ridouan Taghi gaat zichzelf verdedigen na stoppen Weski

112

12 mei 2023, 10:49

Ridouan Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij zijn eigen verdediging gaat voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat heeft een bron dicht bij de strafzaak aan het ANP laten weten. De voormalig advocaat van Taghi, Inez Weski, is 21 april gearresteerd. Zij heeft de verdediging daarna neergelegd.

Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij alle onderzoekswensen handhaaft die door Weski zijn gedaan. Zij heeft de rechtbank onder meer gevraagd om nader onderzoek te doen naar het verhaal van een commando die zegt te zijn benaderd met de vraag naar eventuele mogelijkheden Taghi te 'neutraliseren', een eufemisme voor doden. Bekijk daarover ook bovenstaand fragment. Dat zou zijn gebeurd toen Taghi nog voortvluchtig was. Hij is eind 2019 in Dubai gearresteerd.

Advocaat Weski

Weski (68) wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld hebben gedeeld. Ze zit nog altijd in voorarrest, de voorlopige hechtenis werd 4 mei met dertig dagen verlengd.

Dit is wat Inez Weski staat te wachten:

Taghi's advocaat Inez Weski gearresteerd
7:40
Taghi's advocaat Inez Weski gearresteerd

Verdachten mogen hun eigen verdediging voeren, maar de rechtbank heeft de mogelijkheid toch een advocaat toe te wijzen als zij dat nodig acht. De rechtbank Amsterdam was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist. De uitspraak in de inmiddels jarenlang slepende zaak staat eind oktober gepland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.