Terug

Volg Hart van Nederland

Man in Haarlem aangehouden voor bommelding vliegtuig Schiphol

Man in Haarlem aangehouden voor bommelding vliegtuig Schiphol

112

9 dec 2020, 18:08

De politie heeft woensdagmiddag in Haarlem een man aangehouden vanwege een bommelding voor een vliegtuig op Schiphol. Rond 15.00 uur snelden hulpdiensten naar de luchthaven vanwege "een verdachte situatie". De Koninklijke Marechaussee wilde lang niet zeggen wat er aan de hand was. Inmiddels is duidelijk geworden dat er een melding was gedaan van een 'verdachte situatie' aan boord van een vliegtuig. Daarop werd het toestel ontruimd en moesten alle passagiers het toestel verlaten. Er werd een zogeheten GRIP2-melding gedaan waarna politie en andere hulpdiensten naar Schiphol uitrukten om te assisteren. Daarnaast zou de marechaussee strategisch opgesteld staan op verschillende locaties rondom de luchthaven. (Tekst gaat verder onder tweet)

Het toestel is eerder vanmiddag ontruimd en wordt momenteel onderzocht in verband met een bommelding. De vermoedelijke melder is inmiddels aangehouden in Haarlem. #Schiphol

— Koninklijke Marechaussee (@Marechaussee) December 9, 2020  

Geen gewonden

Een woordvoerder van de marechaussee meldt nu dat er niemand gewond is geraakt. Een gedeelte van de D-pier van Schiphol is nog steeds afgesloten in verband met het onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er nu precies is gebeurd, maar er is in ieder geval een man in Haarlem aangehouden in verband met het incident. Lees ook: Geen consequenties voor piloot die kapingsknop indrukte: 'Het was een foutje' Ook is niet bekend wat de bestemming was van het bewuste vliegtuig. Het incident had verder geen gevolgen voor het overige vliegverkeer. Er waren alleen enkele gatewijzingen, aldus een woordvoerder van Schiphol. Als er vluchten vertraagd waren kwam dat door de mist. Tekst: Redactie/ANP Beeld: HFV Photo Services

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.