Terug

Volg Hart van Nederland

Marco Kroon krijgt 80 uur taakstraf voor geven kopstoot aan agent

112

17 dec 2020, 13:56

De militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem acht majoor Marco Kroon schuldig aan het mishandelen van een agent door hem een kopstoot te geven. Het hof heeft hem ook veroordeeld voor het beledigen van een agente door haar zijn geslachtsdeel te tonen. Het hof legt hem daarvoor een taakstraf van 80 uur op. Voor wildplassen is Kroon in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 120 euro. Lees ook: Marco Kroon: operatie aan hand als gevolg van arrestatie Kroon werd vorig jaar tijdens het carnaval in Den Bosch betrapt op wildplassen. Voor de kopstoot en het tonen van zijn geslachtsdeel aan een agente werd Kroon vorig jaar door de militaire rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Dat had het OM ook in hoger beroep geëist.

Respectloos

De militaire kamer van het gerechtshof oordeelt dat Kroon zich tijdens carnaval "respectloos heeft gedragen". Hij had als publiek figuur een voorbeeldfunctie, luidt de uitspraak in hoger beroep. Lees ook: Deelt militair Marco Kroon hier een kopstoot uit aan een agent? Het hof sprak Kroon vrij van schennis van de eerbaarheid, omdat het tonen van zijn geslachtsdeel aan een agent niet seksueel van aard was. Wel ziet de militaire kamer dit als een belediging van een ambtenaar in functie. Kroon was donderdag niet bij de uitspraak aanwezig. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.