Terug

Volg Hart van Nederland

Politie schiet op man die brandbommen gooit naar politie en een deurwaarder in Rheden

Politie schiet op man die brandbommen gooit naar politie en een deurwaarder in Rheden

112

1 dec 2020, 13:56

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmorgen geschoten op een nog onbekende man, die met brandbommen naar de politie en een deurwaarder gooide. Dat gebeurde aan de Snippendaalseweg in Rheden. De man raakte gewond aan zijn benen en een hand en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook een lid van het arrestatieteam moest naar het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie. De gewonde man verbleef in het leegstaande en vervallen voormalige bejaardenhuis Rhederhof. Dinsdagmorgen meldden de deurwaarder en de politie zich met een ontruimingsbevel bij de Rhederhof. De man had zich volgens de politie verschanst en gooide met molotovcocktails. Daarop zijn de brandweer en een arrestatieteam te hulp geroepen.

Gebeten door politiehond

Toen het arrestatieteam in het pand was, wilde man zich niet overgeven. Volgens de politie werd de situatie zo dreigend dat de verdachte neergeschoten moest worden. De gewonde agent zou gebeten zijn door een politiehond. Lees ook: Bedrijfspand in Nieuwegein gekraakt: veel politie aanwezig voor ontruiming De gewonde man is gearresteerd. Tekst: ANP Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.