112

Bedrijfspand in Nieuwegein gekraakt: veel politie aanwezig voor ontruiming

Een groep krakers heeft zondag in het Utrechtse Nieuwegein een bedrijfspand gekraakt. De politie was massaal aanwezig en heeft zeventien binnendringers opgepakt. Meerdere krakers hadden zich vastgeketend aan een oude hijskraan

Volgens de politie trokken de krakers zondagochtend in het pand van een oude houtzagerij aan de Dieselbaan, op een terrein naast botenverhuurbedrijf Hatenboer. Een woordvoerder meldt dat het om een groep van ongeveer tien personen ging.

Pand al jarenlang leeg?

Een woordvoerder van de krakers zegt tegen RTV Utrecht dat het gebouw al voor het weekend is gekraakt. Dit omdat het al jarenlang leeg zou staan. “Er is een enorme woningnood en veel leegstand en hier staat al jarenlang een pand leeg: één en één is twee lijkt mij”, zegt hij tegen de regionale omroep.

Lees ook: Krakers vernielen opvangcentrum voor verstandelijk gehandicapten in Rotterdam

De binnendringers werden gesommeerd om het gebouw te verlaten, maar weigerden daar gehoor aan de geven. De politie ging daarna over tot ontruiming van het bedrijfspand. Er werden in totaal zeventien aanhoudingen verricht. Sommige krakers hadden zich zelfs vastgeketend aan een oude hijskraan.

Beeld: Koen Laureij