Terug

Volg Hart van Nederland

Man die verdacht wordt van moord op Laura (26) in Venlo stak al eerder iemand dood

Man die verdacht wordt van moord op Laura (26) in Venlo stak al eerder iemand dood

112

18 dec 2020, 15:19

De 39-jarige Portugees die verdacht wordt van de moord op de 26-jarige Laura in Venlo op 8 december, was eerder voor een soortgelijk delict veroordeeld. In 2005 had hij iemand in Engeland doodgestoken. De straf hiervoor zat hij in een Portugese gevangenis uit, maakte de politie vrijdag bekend. Laura en de verdachte kenden elkaar. Al een week voor de fatale steekpartij meldde de vrouw zich bij de politie omdat ze "vervelende berichten" ontving, aldus de politie. Ze kreeg toen van agenten adviezen over hoe om te gaan met socialemediaberichten. "Vervolgens heeft het slachtoffer een week later opnieuw digitaal contact met de politie gezocht. Daarop is direct telefonisch contact met haar opgenomen voor het maken van een persoonlijke afspraak. Deze stond gepland in de middag op de dag dat het slachtoffer om het leven kwam", aldus de politie eerder. Lees ook: 'Doodgestoken Laura (26) uit Venlo voelde zich al langer bedreigd'

Andere naam

Aanvankelijk was de Portugees niet bekend in de Nederlandse politiesystemen, maar dat kwam omdat hij onder een andere naam opereerde. Onder die andere naam stuurde hij berichten naar Laura. De politie wil van de verdachte horen wat het motief of de aanleiding was voor de steekpartij met fatale afloop. Maar de man zit vast in Spanje, waar hij is opgepakt. Ook werkt hij niet mee aan versnelde overlevering aan Nederland, waardoor het verhoor van de man nog niet mogelijk is. Wanneer hij naar Nederland komt weet de politie nog niet.

Lees ook: Politie houdt verdachte aan voor moord op Laura (26) uit Venlo

Afgelopen week zette de recherche een politiehond en een drone in om meer zicht te krijgen op de plek in het Venlose stadsdeel Blerick waar de vrouw werd neergestoken. Ook hoort de politie nog getuigen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.