Terug

Volg Hart van Nederland

Joran van der Sloot in Peru vervolgd voor drugssmokkel in gevangenis

Joran van der Sloot in Peru vervolgd voor drugssmokkel in gevangenis

112

16 dec 2020, 14:14

Joran van der Sloot wordt in Peru nu ook vervolgd voor drugssmokkel. De Nederlander zit op dit moment een lange gevangenisstraf uit in het Latijns-Amerikaanse land voor de moord op Stephany Flores. Van der Sloot zou betrokken zijn geweest bij het binnensmokkelen van drugs in de gevangenis. De Peruaanse justitie eist daarom nu formeel dat hij in ieder geval anderhalf jaar in hechtenis blijft zitten. Lees ook: Joran van der Sloot besmet met corona in gevangenis in Peru

Drugs in rode bieten

De autoriteiten kwamen de smokkel op het spoor door bezoek aan de Nederlander. In augustus kwam Eva Pacohuanaco, de 23-jarige vriendin van Van der Sloot, bij hem langs in de gevangenis in Juliaca, in het uiterste zuidoosten van Peru. Zij bracht hem daarbij onder andere negentien rode bieten. Bij een controle bleken er drugs, bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana, in de groenten te zitten. Pacohuanaco ontkent dit te hebben geweten. Lees ook: Joran van der Sloot in Peru verdacht van witwassen 350.000 euro Volgens de aanklagers is de vrouw in een paar maanden tijd zeker drie keer bij haar vriend op bezoek gegaan. Naast Van der Sloot en zijn vriendin worden nog vier mensen vervolgd, onder wie de broer van Pacohuanaco.

Natalee Holloway

Van der Sloot werd in 2010 opgepakt en werd twee jaar later veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores. De Nederlander was al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Natalee Holloway op Aruba in 2005. Het lichaam van de Amerikaanse tiener is nooit gevonden. Lees ook: Man die Joran van der Sloot hielp 'ontmaskeren' cel in voor ramkraak Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.