112

Man die hielp Van der Sloot 'ontmaskeren' 33 maanden cel in voor ramkraak

Patrick van der E. uit Deventer heeft maandag 33 maanden cel gekregen voor zijn aandeel in een ramkraak in Apeldoorn. De man kreeg bekendheid toen hij in 2008 met een verborgen camera Joran van der Sloot ‘bekennende’ verklaringen wist te ontlokken over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway.

Op 18 september vorig jaar was de 45-jarige Van der E. volgens de rechtbank in Zutphen betrokken bij de ramkraak bij een juwelier in Apeldoorn. De buit was fors. De juwelier leed meer dan een ton schade, bleek twee weken terug op de zitting. Ook pleegde Van der E. een inbraak bij een tankstation.

Brutaliteit van de feiten

Tegen de Deventenaar was dertig maanden cel geëist. De rechtbank kwam hoger uit mede vanwege de brutaliteit van de feiten. Ook neemt hij volgens de rechters geen verantwoordelijkheid voor zijn daden door erover te zwijgen. Hij kreeg eerder al celstraffen opgelegd. Van der E. pleegde de daden met een 34-jarige man, die maandag 36 maanden kreeg opgelegd, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

LEES HIER ALLES OVER JORAN VAN DER SLOOT

Van der Sloot zei tien jaar geleden op vragen van Van der E. dat Holloway destijds op Aruba een fatale epileptische aanval had gehad. Daarna zou Van der Sloot ervoor hebben gezorgd dat haar lichaam verdween.

ANP