Terug

Volg Hart van Nederland

Graf van kleine Britt in brand gestoken: 'Ik heb als een malloot lopen schrobben'

Graf van kleine Britt in brand gestoken: 'Ik heb als een malloot lopen schrobben'

112

15 juni 2023, 19:53

De ouders van Britt zijn ontroostbaar. Het graf van hun dochtertje in Heerlen is ergens tussen zaterdagochtend en dinsdagavond beschadigd geraakt door brandstichting. "Ik ben op de grond gaan zitten en heb tien minuten lang gehuild."

Dat vertelt haar moeder Diana Lamers tegen Hart van Nederland. Ze ontdekte dinsdagochtend wat er met het graf was gebeurd. "Toen ik het zag, dacht ik: dit kan niet. Ik heb mijn vriend in paniek opgebeld. Die is toen gekomen, net als mijn schoonmoeder", zegt ze."

Diana begrijpt niet wie het heeft gedaan, aangezien ze "geen vijanden" heeft. "Ik snap het gewoon niet. Het is ook van 9.00 uur tot 16.00 uur open, dus iemand moet het toch gezien hebben?"

Weer verdriet

Britt is tien jaar geleden overleden aan een agressieve vorm van kanker. Ze is niet eens een jaar oud geworden.

Kevin en Diana met Britt

Kevin en Diana met Britt

Dat Diana nu voor de tweede keer zo veel verdriet moet hebben, kan ze er niet bij hebben. "Ik kon het niet aanzien. De steen is helemaal beschadigd. Ik heb als een malloot proberen te schrobben." Ook is onder meer het beeldje beschadigd en missen er twee planten en een kaars.

Diana heeft aangifte gedaan bij de politie. Die zoekt op dit moment getuigen. Op Facebook is een bericht geplaatst dat massaal wordt gedeeld:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.