Terug

Volg Hart van Nederland

Kindergrafje vernield in Almelo: familie erg ontdaan en verdrietig

Kindergrafje vernield in Almelo: familie erg ontdaan en verdrietig

112

6 mei 2023, 14:31

Treurig nieuws voor ouders van een overleden meisje. Deze week werd het kindergraf vernield op begraafplaats 't Groenedael. Dit laat de politie in Almelo weten op social media. Wie dit op zijn geweten heeft, is nog onbekend. De politie is naarstig op zoek naar de dader(s) en roep getuigen op om zich te melden

Vermoedelijk vond de vernieling plaatst tussen dinsdag 2 en woensdag 3 mei. Op Instagram laat de politie weten dat 'de familie erg ontdaan en verdrietig is, en graag zou willen weten wie hiervoor verantwoordelijk is'. Bij het politiebericht op Instagram is met toestemming van de familie ook een video te zien van het kindergrafje.

'Vermoedelijk geen opzet'

Begraafplaatsbeheerder Tonny Homan laat aan het Algemeen Dagblad weten dat hij op de hoogte is van de situatie. Al denkt hij niet dat het graf expres vernield is: "Dit had niet moeten gebeuren, maar mijn gevoel zegt dat het om een aanrijding gaat, mogelijk door iemand in een scootmobiel."

Aan de krant vertelt Tonny dat de familie van het overleden kindje aangifte heeft gedaan. Vervolgens zijn ze met de politie naar de begraafplaats gegaan. De schade aan het graf is volgens Homan herstelt.

Boze reacties op Instagram

Onder het Instagrambericht van de politie reageren mensen vol ongeloof en ze wensen de nabestaanden sterkte toen. "Verschrikkelijk. Ik hoop dat de daders gepakt worden en mogen uitleggen waarom ze in godsnaam zoiets doen", reageert Debby. Een andere vrouw plaatst onder het politiebericht op Instagram: "Deze persoon moet zich de ogen uit de kop schamen. Sterkte familie."

De politie heeft een poster met een getuigenoproep opgehangen op de begraafplaats. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen bellen naar 0900-8844 of de politie een berichtje sturen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.