Terug

Volg Hart van Nederland

Gedenkteken voor vermoorde Peter R. de Vries in Drentse De Wijk

Gedenkteken voor vermoorde Peter R. de Vries in Drentse De Wijk

112

1 nov 2023, 22:03

In alle stilte is woensdagochtend een gedenkteken onthuld voor de vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries op de Muur tegen Geweld in het Drentse De Wijk. Daarbij waren enkele nabestaanden aanwezig, onder wie zijn dochter Kelly de Vries, zo schrijft Dagblad van het Noorden.

Ook Jack Keijzer, de voormalige voorzitter van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers, was getuige van de onthulling bij het nationaal monument voor dodelijke slachtoffers van moord of doodslag aan de Stapelerweg in De Wijk. "Zijn dochter, kleindochter en zijn ex-echtgenote waren erbij", vertelt Keijzer. "De nabestaanden hebben er bewust voor gekozen om er vooraf geen media-aandacht aan te geven."

De familie heeft er volgens De Keijzer voor gekozen een gedenkteken voor hun vader op de muur aan te brengen, omdat ook hij slachtoffer is van geweld. "Peter heeft zich bovendien het lot van heel veel nabestaanden aangetrokken, vooral ook ouders van vermoorde kinderen waar het lang heeft geduurd voordat de dader werd gepakt. Denk aan Marianne Vaatstra en Andrea Luten. Zij hebben ook een plekje op de muur."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Tekst: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.