Terug

Volg Hart van Nederland

Drugslab ontdekt in afgebrande ijsfabriek Waalwijk

112

21 dec 2023, 15:27

Na de verwoestende brand van de ijsfabriek in Waalwijk op vrijdag, zijn in het puin restanten aangetroffen van een drugslab. Specialisten hebben zes zwartgeblakerde ketels uit de puinhopen gehaald.

Het LFO-team van de politie en het ontmantelingsteam van SEON waren ter plaatse, wat wijst op de ontdekking van een illegaal lab. De ketels, gebruikt voor het koken van chemische stoffen, werden zwartgeblakerd tijdens de brand, schrijft Omroep Brabant.

Live-uitzending

Ooggetuigen meldden aan de omroep dat politiemensen op het terrein actief waren, en een speurhond werd ingezet. Het drugslab, dat mogelijk in verband staat met de brand, wordt nader onderzocht. Het bedrijf, ijsfabriek Maras, benadrukt geen connectie te hebben met het drugslab en betreurt het incident.

De ijsfabriek, actief sinds 1997 en leverancier van ijs in heel Europa, werd volledig verwoest. . De brand was 'hoorbaar' voor televisiekijkers in het hele land, aangezien er op dat moment een live-uitzending gaande was NPO1 in Waalwijk. Vele brandweerwagensirenes waren te horen op de achtergrond van de uitzending.

Over de oorzaak van de brand is nog niets onbekend.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: Reality Photo

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.