Terug

Volg Hart van Nederland

Door Nederland gezochte drugsbaron opgepakt in Colombia

Door Nederland gezochte drugsbaron opgepakt in Colombia

112

20 juli 2023, 12:17

Een voortvluchtige 43-jarige Colombiaan die als drugsbaron wordt omschreven is in Tuluá in het westen van Colombia gearresteerd aan de hand van een Nederlands arrestatiebevel. Volgens de internationale politieorganisatie Europol is er een door Nederland geleid internationaal onderzoek aan voorafgegaan.

De verdachte zou in Nederland voor Mexicaanse criminelen op grote schaal crystal meth hebben geproduceerd en ook cocaïne uit Latijns-Amerika naar Europa hebben gesmokkeld. Hij wordt ook verdacht van het witwassen van geld en zou naar schatting voor 20 miljoen euro van Nederland naar Mexico en Colombia hebben overgeheveld.

Deskundigen pleiten al jaren voor extra rechercheurs en douaniers, om zo de drugscriminaliteit aan te pakken:

Versleutelde berichten

De zoektocht is begonnen nadat in 2019 2500 kilo crystal meth werd gevonden in Nederland. De politie legde een verband met de vondst en de Colombiaan.

Er zijn lopende het onderzoek in Europa meerdere drugslaboratoria opgespoord en meer dan vijftig verdachten aangehouden. Het succes van de operatie is mede te danken aan de ontsluiting van versleutelde berichten van criminelen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.