Terug

Volg Hart van Nederland

Buurt op scherp door vandaal die tiental auto’s onderkrast

112

11 jan 2024, 22:01

Bewoners van de Camperbuurt in Nijkerk zijn op hun hoede voor een vandaal die auto's bekrast. Al wekenlang worden mensen wakker met plots een diepe kras op hun auto. Inmiddels zijn er al twaalf beschadigd. De schade loopt al snel in de papieren en van de dader is nog geen spoor.

De buurt is alert sinds de eerste auto bekrast werd. "Mensen zijn bang voor hun auto geworden, wie is de volgende?", vraagt buurtbewoner Bernard van Koot zich af. "Het is natuurlijk heel triest. Er zijn zoveel auto's bekrast in onze buurt", zegt Dave de Graaff, wiens auto is bekrast met de naam Milan, tegen Hart van Nederland. "Gelukkig zit in de autoschade dus kon ik mij eigen auto snel repareren. Maar dit kostte mij toch 1400 euro."

Smileys

De dader gaat vrij uiteenlopend te werk. De ene keer zet hij diep in de lak van de auto's een smiley neer, de andere keer de naam Milan, of hij laat willekeurig gekras achter. De kinderen van Bernard werden zelfs allebei slachtoffer. "Mijn zoon heeft een grote smiley op zijn motorkap zitten, en mijn dochter heeft er een op het dak zitten." Hun schade is vergelijkbaar met die van Dave.

Inmiddels hangt de buurt vol met camera's. "Ik heb net een nieuwe auto, dus daarom heb ik ook een nieuwe camera opgehangen", vertelt een bezorgde bewoner.

De politie is op de hoogte van de vernielingen en de wijkagent houdt een extra oogje in het zeil. De gemeente zegt ook op de hoogte te zijn van de bekrassingen. "Wij vinden het heel vervelend voor de bewoners uit de Camperbuurt", laat de gemeente Nijkerk weten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.