Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester sluit Poolse supermarkt Beverwijk na tweede explosie: 'Ongehoorde aanval op openbare orde'

Burgemeester sluit Poolse supermarkt Beverwijk na tweede explosie: 'Ongehoorde aanval op openbare orde'

112

12 dec 2020, 11:35

De Poolse supermarkt in Beverwijk, waar vrijdagnacht opnieuw een explosie was, is voorlopig door de burgemeester gesloten. "Dit is een ongehoorde aanval op de openbare orde. Ook al is de achtergrond nog in onderzoek, feit is dat we dit absoluut niet kunnen tolereren in onze samenleving. Ik heb het pand van de supermarkt vanaf nu gesloten," laat burgemeester Martijn Smit weten. Lees ook: Poolse supermarkt in Beverwijk opnieuw getroffen door explosie Smit zegt verder te begrijpen dat er veel onrust is bij omwonenden. Daarom wordt de omgeving van de supermarkt voortaan 24 uur per dag bewaakt.

Zwaardere explosie

Bij de supermarkt in winkelcentrum Beverhof was woensdag ook een explosie. De ontploffing van afgelopen nacht was heftiger dan die van woensdag. Eerder deze week waren er ook explosies bij Poolse supermarkten in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer. Die laatste winkel is van dezelfde eigenaar als die in Beverwijk. Hij denkt dat een concurrent achter de aanslagen zit. De burgemeester van Aalsmeer besloot vrijdag de Poolse supermarkt in zijn plaats ook voor onbepaalde tijd te sluiten. Lees ook: 'Aanslagen op Poolse supermarkten komen uit eigen kring' Beeld: HFV

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.