Terug

Volg Hart van Nederland

Brommobiel rijdt voetganger en fietser aan in Amsterdam, man (40) aangehouden

112

10 jan 2024, 20:59

De politie in Amsterdam heeft woensdag een 40-jarige man uit Amsterdam aangehouden na een wilde rit langs de grachten in de hoofdstad. Tijdens het ritje ging het mis op de brug bij de Prinsengracht. Een man komt onder het voertuig terecht en ook een fietsster wordt geschept. De bestuurder ging er vervolgens met een flinke vaart vandoor.

Het is een wonder dat niemand gewond raakt, wel zijn mensen geschrokken van het voorval. Omdat de bestuurder er na het ongeluk met een vaart vandoor ging was de politie een tijdje op zoek naar de man.

Voetganger over benen gereden

Beelden van het ongeluk verschijnen al snel op social media. Hierop is te zien hoe het elektrische voertuig over de benen van een voetganger heen rijdt. Een paar meter verderop raakt het voertuig een fietsster die na de klap op de grond valt.

Iemand probeert de auto nog te stoppen, iemand trekt de deur open maar veel verder komt de man niet. De bestuurder gaat er met een flinke vaart vandoor en mist ternauwernood nog een andere fietser als hij de Prinsengracht oprijdt.

Aanhouding

Volgens regionale media zou een ruzie vooraf de reden zijn geweest voor de aanrijding. Een omstander vertelt aan AT5 dat de bestuurder van de brommobiel en de voetganger eerder ruzie hebben gekregen. Die laatste zou eerder met zijn fiets in botsing zijn gekomen met het voertuig.

De twee slachtoffers hebben aangifte gedaan. Een woordvoerder van de politie laat aan Hart van Nederland weten dat de man woensdag is aangehouden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Beeld: Sam Norbart

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.