Terug

Volg Hart van Nederland

'Bewoners ingestorte woning Oldenzaal ontslagen uit ziekenhuis'

112

5 apr 2022, 20:05

De Oldenzaalse vader en moeder die maandag werden bedolven onder hun ingestorte woning zijn na één overnachting ontslagen uit het ziekenhuis. Hun zoon en dochter sliepen afgelopen nacht al bij familieleden, meldt RTV Oost.

Het vrijstaande huis aan de Hoefsmid stortte maandag rond 09.45 uur in door een gasexplosie. Op het moment van de ontploffing waren vier mensen thuis, waarvan drie binnen.

Uren onder het puin

Het lukte hulpverleners om de drie bewoners onder het puin vandaan te halen. Dat was geen makkelijke klus, aangezien van de woning bijna niets meer over is. De vader lag urenlang bekneld onder een betonplaat, voor hij bevrijd kon worden door een team van specialisten.

Burgemeester Patrick Welman sprak van "een wonder". "Als je de beelden ziet is het bijna niet voor te stellen dat mensen die binnen waren er levend uit zouden komen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.