Terug

Volg Hart van Nederland

Belastingadviseur van Linda de Mol en Afrojack opgepakt in Italië

Belastingadviseur van Linda de Mol en Afrojack opgepakt in Italië

112

12 juli 2023, 20:05

De belastingadviseur van onder andere Linda de Mol en Afrojack is opgepakt in zijn vakantiewoning in Italië. Frank B. tuigde fiscale constructies op voor beroemdheden en wordt verdacht van medewerking aan belastingontduiking.

Zijn Nederlandse advocate bevestigt de aanhouding na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. B. staat bekend als 'fiscalist van de sterren' en zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Volgens het FD, dat zich baseert op het Amerikaanse uitleveringsverzoek, verdenkt de openbaar aanklager van New York de Nederlander ervan het innen van belasting op 100 miljoen dollar aan inkomsten te hebben gedwarsboomd.

'Altijd binnen wettelijk kader gehandeld'

"Ik heb van zijn Italiaanse advocaat begrepen dat de arrestatie verband houdt met vermeend vluchtgevaar, maar dat is natuurlijk volstrekt onzin omdat hij al bijna drie maanden in huisarrest zit, dat heel strikt is", reageert advocate Annabel Vissers. Ze stelt dat haar cliënt het niet eens is met de situatie. Hij zou altijd binnen het wettelijk kader hebben gehandeld bij zijn adviezen aan artiesten om zich op papier in andere landen te vestigen. "Juist omdat zijn adviezen waren ingegeven door leemtes in de wet waardoor artiesten juist met dubbele heffingen te maken kregen", stelt ze.

B. wordt naar verwachting niet direct uitgeleverd aan de VS. Met de nieuwe aanhouding door de Italiaanse politie is een procedure in gang gezet die een tijd kan duren.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.