Terug

Volg Hart van Nederland

Agent trekt dienstwapen om dreigende sfeer op illegaal feest in Uddel

Agent trekt dienstwapen om dreigende sfeer op illegaal feest in Uddel

112

27 dec 2020, 15:12

Een politieagent zag zich in de nacht van zaterdag op zondag genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken. De agent wilde samen met collega's ingrijpen bij een illegaal feestje in Uddel, waarbij de coronamaatregelen in het geding waren, maar de sfeer bleek te dreigend. Rond half één 's nachts kwamen er bij de politie meldingen binnen van geluidsoverlast bij een woning in het Gelderse dorp Uddel, waarop agenten besloten een kijkje te nemen. Buiten op straat hoorden zij "zeer harde muziek" en ze vonden restanten van vuurwerkdozen. "In de woning stonden veel mensen dicht op elkaar, leek een dansfeestje gaande," laat de politie weten. Lees ook: Politie maakt einde aan illegale feesten: 'Zelfs oma kwam nog even langs'

Bewoner en gasten keerden zich tegen politie

De politiemensen besloten een eind te maken aan de overlast en de overtreding van de coronamaatregelen, maar daar waren de twintig feestgangers het niet mee eens. "De bewoner en zijn gasten keerden zich daarbij tegen de politiemensen. Die werden beledigd en voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond bedreigd door de groep veelal beschonken mensen die zich met een aanhouding wilden bemoeien." Uiteindelijk werd er vanuit de groep met voorwerpen gegooid naar de agenten en werd er gedreigd met een slagwapen. Eén van de agenten voelde zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken "om die dreiging te stoppen". Meerdere bezoekers van het feestje zijn daarop weggerend. De politie laat weten dat de 30-jarige bewoner is aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn arrestatie. In de omgeving is ook een 23-jarige man uit Elspeet aangehouden, hij kon zich niet legitimeren. Beeld ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.