Terug

Volg Hart van Nederland

Winterse periode op komst: temperaturen volgende week onder nul

Weerbericht

8 dec 2022, 08:10

Het wordt koud vandaag. Koude lucht komt Nederland binnen en daarmee wordt het startschot gegeven voor een lange, winterse periode. Vrijdag wordt mistig en grijs, volgende week komt de temperatuur haast niet boven nul uit.

De temperaturen lopen donderdag uiteen van 4 graden in het binnenland tot 7 aan zee. Volgens Weer.nl trekken er de komende uren buien over ons land. Afgelopen nacht was het vrijwel overal regen wat er viel. De lucht was nog te warm voor sneeuwval. Door de koudere lucht die ons land binnenkomt, kan het later vandaag wel op sommige plaatsen gaan sneeuwen. Aan het einde van de donderdag klaart het op en trekken de buien weg.

Grijs

De komende dagen wordt het steeds iets kouder. Vannacht gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Er is weinig wind en daarom ontstaat er mist. Vrijdag een grijze dag en vooral in het binnenland blijft het lang grijs weer. In de bewolkte gebieden komt het kwik niet ver boven nul, aan de kust kan het 5 graden worden.

Zaterdag lijkt de mooiste dag van de week te worden. De mist en laaghangende bewolking verdwijnen en er is tussen de stapelwolken ruimte voor de zon.

Nauwelijks boven nul

Volgende week wordt het echt winter. In de nacht gaat het vriezen, als het opklaart misschien wel matige vorst. Overdag komt het kwik niet of nauwelijks boven nul. De wind draait naar het oosten en daarmee kunnen we van een winterse periode spreken die een tijd aanhoudt.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.