Terug

Volg Hart van Nederland

Brrr! Koud en grijs weekend met kans op sneeuw

Weerbericht

10 dec 2022, 11:07

De winter heeft deze week definitief haar entree gemaakt. In het oosten van het land was het vanochtend zelfs even -6 graden. Gedurende de dag blijft de temperatuur rondom het vriespunt. Ook zondag verloopt grijs en koud. Lokaal is er kans op een vlokje sneeuw, zo verwacht weer.nl.

Het weekend begon zaterdag koud en mistig. Het overgrote deel van het land moest autoruiten krabben of kon hinder ondervinden tijdens het reizen met het OV. Gedurende de dag lost de mist langzaam op. Het blijft grijs en bewolkt. Aan zee kan het maximaal 4 graden worden, terwijl de temperatuur in het oosten van het land moeite heeft om boven de 0 uit te komen.

Sneeuw

Ondertussen ligt er nieuwe een storing voor de kust waardoor er in de kustregio’s af en toe een bui kan vallen. Dat kan in de vorm van sneeuw zijn en mogelijk trekt een enkele bui later ook iets verder het land in. Zaterdagavond en tijdens de nacht blijft het overwegend bewolkt, hierdoor koelt het minder snel af, al zullen de temperaturen in het hele land onder het vriespunt uitkomen.

Ook zondag verloopt koud met lokaal kans op sneeuw. Na het weekend is er meer ruimte voor de zon. Dan wordt het ook weer iets warmer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.